Izomfájdalom testszerte. Vegye komolyan az izomfájdalmakat!

izomfájdalom testszerte

A legtöbb esetben az izomfájdalom csupán egy rövid ideig fennálló panasz, ami azt jelzi, hogy túlerőltettük magunkat, az izomzatunknak pedig regenerálódni kell.

melegíthetjük az ízületet csípőízületi gyulladással

Előfordulhat azonban, hogy gyulladást, vagy valamilyen más kóros izomfájdalom testszerte jelez előre. A WebMD cikkéből kiderül, mely betegségek állhatnak a kellemetlen panaszok mögött.

fájdalom a kéz interfalangeális ízületeiben

Fibromyalgia A fibromyalgia egy gyakori és igen fájdalmas betegség, mely főleg az izmokat és a lágy szöveteket érinti. Legfőbb tünetei közé tartozik az egész testre kiterjedő izom- és ízületi fájdalom, a fáradékonyság, a szorongás, illetve a csökkent fájdalomtűrés és a nyomásérzékenység a test bizonyos pontjain.

a kéz ízületeinek kezelése

Meglehetősen nehéz diagnosztizálni, az orvosok is sokszor összekeverik más betegséggel, az érintettek ezért sokszor évekig járnak különböző kivizsgálásokra, mire fény derül a panaszaik mögött húzódó valódi okokra.

Mitől izomfájdalom testszerte az ízületek?

nyaki porckorongok osteochondrosisa

Átlagosan minden ötödik embert érint valamilyen mértékű ízületi bántalom Magyarországon. Az alábbiakban sorra vesszük, milyen tényezők állhatnak az akár súlyos panaszok hátterében. Kattintson a részletekért!

lábfájdalom a bal térdízületben

Lyme-kór A kullancsok terjesztette Lyme-kórnak is a fáradtság és az izomfájdalom az egyik gyakori tünete. A fertőzött kullancs csípése után az első napban bőrkiütések, ízületi fájdalmak, valamint láz és hidegrázás is felléphet.

Az egyik legjellegzetesebb tünet, ami a betegségre utalhat, a csípés körül megjelenő, legalább 5 cm-esre megnövő, többnyire ovális alakú bőrpír. Ha ezt észrevesszük magunkon, minél előbb forduljunk orvoshoz! Ízületi gyulladás.

melegítő kenőcsök ízületek számára

Lehet, hogy érdekel