Ízeltlábúak elvont,

Ízeltlábúak elvont

ízeltlábúak elvont

Saját testénél sokszor nagyobb kígyókat is képes elejteni és felfalni több pókfaj, például a fekete özvegy — derül ki a Journal of Arachnology című tudományos lapban megjelent tanulmányból, amely dokumentált esetet értékel. Az esetek felét az Egyesült Államokban figyelték meg, egyharmadát pedig Ausztráliában. Martin Nyffeler, a Bázeli Egyetem szakértője és kollégája, Whitfield Gibbons, az amerikai Georgiai Egyetem munkatársa szerint a jelentések 90 kígyófajról szóltak, melyek mintegy 40 pókfajnak estek áldozatul.

ízeltlábúak elvont

A nőstények 25 milliméteresek, a hímek lényegesen kisebbek A pókok egyméteresre nőtt kígyókat is képesek megölni és felfalni, a leggyakrabban azonban a nagyon fiatal, frissen kikelt állatokkal végeznek. Most meglepődsz nemde a legsikeresebb vadász a — törpepókfélék Theridiidae családjába tartozó — fekete özvegy, amelyet a gerincesekre specializálódott idegmérge és különösen erős hálója segíti a zsákmányejtésben.

ízeltlábúak elvont

Még a kígyók mérge sem rettenti el az ízeltlábúakat. A vöröshátú pók könnyedén elbánik a kobrák családjához tartozó álkobrákkal is, amelyek a világ legveszélyesebb mérgeskígyói közé tartoznak.

ízeltlábúak elvont

Ha már pók: Ízeltlábúak elvont Wikipédia, MTI, fotó: Getty Images Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból. Hírlevél feliratkozás.

ízeltlábúak elvont

Lehet, hogy érdekel